Driver side A/C problem! - Drive Accord Honda Forums
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 2 votes, 5.00 average. Display Modes
post #1 of 10 Old 05-11-2010, 10:32 AM Thread Starter
1st Gear
 
Join Date: May 2010
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Driver side A/C problem!

Hey guys, had a question about a problem on my 2003 Accord, btw its a EX V6.
So I had my Tranny rebuilt a few days ago and before the tranny rebuilt my A/C was working perfectly. Now after the rebuild in which they disconnected the battery, the driver side does not blow cold air. The passenger side works perfectly, it blows hot and cold air, the driver side on the other hand blows hot air if I set to it but not cold air. The air it blows when I turn it to cold feels more or so just like the fan is on or outside air. It is a dual A/C system. If anyone can help out with this, would be great. Thank you!
nabeel24 is offline  
Advertisement
 
post #2 of 10 Old 05-11-2010, 11:21 AM
2008 Acura TL-S
 
Join Date: Jul 2006
Location: Jacksonville, FL
Posts: 705
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
That's odd.
gatrhumpy is offline  
post #3 of 10 Old 05-11-2010, 11:23 AM Thread Starter
1st Gear
 
Join Date: May 2010
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
yea, I haven't checked the freon but seems odd that the passenger blows ice cold air and the driver side stays neutral when I turn it cold....
nabeel24 is offline  
post #4 of 10 Old 05-11-2010, 05:41 PM
6th Gear
 
CarlR33's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Southern, IN
Posts: 1,522
Thanks: 4
Thanked 13 Times in 13 Posts
Quote:
Originally Posted by gatrhumpy View Post
That's odd.
Plus One

03 Accord LX I4 5spd, 230k miles.
with 19 HFP Wheels and Eibach pro spring kit (second set as the first set of rear springs rusted apart).
Previous car: 98 Civic EX 5sp. with 155K, RIP
CarlR33 is offline  
post #5 of 10 Old 05-11-2010, 06:38 PM
Out of Control
 
paperboy42190's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Alhambra, CA
Posts: 2,515
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Quote:
Originally Posted by CarlR33 View Post
Plus One
plus two

2007 Acura TL Type-S
paperboy42190 is offline  
post #6 of 10 Old 05-11-2010, 07:12 PM
'06 Coupe EX V6/6MT
 
kingmoocow's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Atlanta, GA
Posts: 1,602
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Grasping @ straws..
If you pop out your HU - don't know why they'd have to have taken it out at all, but if they did... Make sure they connected BOTH green connectors to the back of the HU. I can't remember what parts don't work if one or the other isn't connected - but it is unhappy if they're both secure...

KingMooCow
2006 Coupe EX V6-6MT
ASM
USASpec iPod Integration | OEM Rear Wing | Switchblade Key | 35% Tint | DIY HID BiXenon Quad Retro | GM Synchromesh Friction Modified MTF | Short Ram Intake | TSX Side View Mirrors | LED Fog Strip | CR-Z Shift Knob | Custom leather shift boot/e-brake cover | Wheelskins | Colormatched Grille/Mudflaps | Corsport Aluminum Bushings | Cosmo Short Shifter | TL 17mm RSB | Tein S-Tech | Front Lip
kingmoocow is offline  
post #7 of 10 Old 05-12-2010, 07:14 PM Thread Starter
1st Gear
 
Join Date: May 2010
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Yea, they didn't pop out the hub unit so I doubt that's it. But I don't know, I think it might be freon, not sure.
nabeel24 is offline  
post #8 of 10 Old 05-14-2010, 05:13 AM
03 Accord coupe Ex 2.4L
 
7thGenCoupe's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: The islands
Posts: 428
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by kingmoocow View Post
Grasping @ straws..
+1 don't have V6 or duel a/c, but nonetheless have you checked (All) the fuses?

Sold the Accord___ Mods: Injen CAI, Sloted/dimpled rotors, 8k HID high and low beam, 20* tint, TL-S front and rear SB, GReddy strut tower bar, OEM fog lts w/8k HID, DC Sport header, Tanabe exhaust system, Enkei EDR9 18" black, OEM lip kit, Exedy lightweight fly wheel and stage 1 clutch, Tein SS coilover kit, NEUSPEED short shifter, TSX intake manifold

DIY headlight swap---> http://www.driveaccord.net/forums/sh...ad.php?t=46767
Rome wasn't built in a day
7thGenCoupe is offline  
post #9 of 10 Old 05-14-2010, 08:57 AM
Make that BluFlsh
 
BLCKFLSH's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Thibodaux Louisiana
Posts: 4,643
Thanks: 50
Thanked 432 Times in 368 Posts

92 EX Sedan auto - sold after 12 years (140k miles)
03 EX V6 Sedan auto (124k miles) - present car
BLCKFLSH is online now  
post #10 of 10 Old 05-17-2010, 12:01 AM
1st Gear
 
Join Date: Dec 2009
Location: Trinidad and Tobago
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Had this same problem twice,and it turns out that my a/c system had a slight leak,and whenever it ran low the passenger side would blow cold and the driver side would blow as if just the fan were on,so jus top up the a/c gas and you should be ok...let me no if this solves your problem.
hondaaccordtt is offline  
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Drive Accord Honda Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
The answer to the random question may be found under the Off Topic section of the forums and in the "Drive Accord Forums" category.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Linear Mode Linear Mode
Rate This Thread:



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome