Display fine-no sound from radio - Drive Accord Honda Forums
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
post #1 of 6 Old 06-12-2009, 05:44 AM Thread Starter
1st Gear
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Display fine-no sound from radio

I have searched but not found any solutions.

When I turn on the stereo, the display turns on and then after 10 seconds the volume bars light up.
But there is no sound coming from the speakers. I extensively searched the net and someone mentioned that it has to do with "connection"

Any ideas, this is a 03 accord lx stock everything.
thanks
328skidpad is offline  
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 06-12-2009, 06:25 AM
Moderator
 
Join Date: Feb 2009
Location: Omaha, NE
Posts: 5,445
Thanks: 1
Thanked 30 Times in 27 Posts
2005 Accord, No Audio.
sodaks2k is offline  
post #3 of 6 Old 06-18-2009, 08:24 PM
2nd Gear
 
americanhero's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 61
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by 328skidpad View Post
I have searched but not found any solutions.

When I turn on the stereo, the display turns on and then after 10 seconds the volume bars light up.
But there is no sound coming from the speakers. I extensively searched the net and someone mentioned that it has to do with "connection"

Any ideas, this is a 03 accord lx stock everything.
thanks
Had the same problem. Could be couple of things. Your radio could have gone bad. I would take it to a local stereo shop and have it tested out. Why you ask? You won't have to go through the steps below to determine if it's the radio unit that has gone bad. If the radio unit has gone bad, a new radio unit it is!

One of your speakers could be grounding out. Your car contains what is called smart amp. If one of the speaker is grounding out, it turns off all speakers.

First I would disconnect the two back speakers and see if the audio comes back. Take out each speaker and see if audio comes back.

From what I've read, disconnecting--reconnecting battery works for some people.


Tell me, is the "volume control coming on after 10 seconds" normal or has it been a recent phenomena?

Try taking it to the dealer for diagnosis if you don't know how to test the speaker wires.

Taking out the headunit is PITA.
americanhero is offline  
post #4 of 6 Old 06-23-2009, 07:50 AM
Go Bills!
 
_karu_'s Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Buffalo, NY
Posts: 266
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
unbelievable. same issue for me. same car, same model.

"A Wise Man can see more from the bottom of a well than a Fool can see from the top of a mountain."

Current Ride:
2003 Accord LX Sedan

Previous Rides:
2003 Civic EX Sedan
2002 Civic EX Coupe
_karu_ is offline  
post #5 of 6 Old 12-19-2013, 04:09 PM
My First Post
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by _karu_ View Post
unbelievable. same issue for me. same car, same model.
Useless reply . It would have been nice if you replied an update of how you solved this problem. So all the rest of us with same problem could learn from it!
bhills_8398 is offline  
post #6 of 6 Old 09-02-2014, 07:52 PM
My First Post
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2008 honda acc. display fine no sound on stereo system

Ok, i have the solution to one of the problems that it could be, at least it was for me anyways. If you have a bluetooth on your vehicle, sometimes this switch can get stuck when switching over from radio to bluetooth. When it gets stuck it does not send out any sound from your radio, because your blutooth is still engaged looking for a blue tooth connection. I had to unscrew the blu tooth button alittle bit right there on your console and stuck a safety clip under the switch it and lifted the button. And yes low and behold the sound came back on, now i don't have to listen to that dam beeping noise every 5 dam minutes while driving, beep, beep beep, beep beep beep beep LOL! this would probably be a good time to replace the switch or you can try and clean it if you are able to? I rather replace it myself. I hope this was some help to anyone out there. Good luck!
P.S do check your fuses because your radio runs off of more than 1 fuse, and also, it could be a bad amp in your radio or you might have an amp seperate from your radio that is bad, or could be a short, i guess you didn't want to hear that part lol! well good luck anyway!
bighec5460 is offline  
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Drive Accord Honda Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
The answer to the random question may be found under the Off Topic section of the forums and in the "Drive Accord Forums" category.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Linear Mode Linear Mode
Rate This Thread:



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome