Strange noise on startup - Drive Accord Honda Forums
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
post #1 of 11 Old 06-05-2010, 10:04 PM Thread Starter
2nd Gear
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 75
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Strange noise on startup

My lxp sedan with the 4 cyl 177hp motor makes a strange loud noise when I start the car. It doesn't happen all the time only when the car has been sitting for a long time. Any ideas what it could be?
momentum is offline  
Advertisement
 
post #2 of 11 Old 06-05-2010, 10:08 PM
Vtahk didnt kick in
 
Gosha's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Philadelphia
Posts: 4,100
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Send a message via AIM to Gosha
explain yourself

2011 Accord Coupe EX-L V6/Navi PMM
Gosha is offline  
post #3 of 11 Old 06-05-2010, 10:09 PM
6th Gear
 
gentledental4u's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 1,276
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
explain


030810 Accord Coupe V6 Auto, P2R Ported Intake Runners, Farenheit Navi w/Backup Cam, Zexen Taillights, M3 Rooflip Spoiler
072612 Totaled by a Hit-and-Run Drunk Driver: RIP
gentledental4u is offline  
post #4 of 11 Old 06-05-2010, 10:20 PM Thread Starter
2nd Gear
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 75
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
it's like a rattling noise coming from the front of the engine that lasts about 2 seconds.
momentum is offline  
post #5 of 11 Old 06-05-2010, 10:23 PM
2nd Gear
 
dobolonsky's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 55
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
The better way to hear than read writing explanation can you make short move using camera or iPhone etc and post it on YouTube? It will be much helpful

Accord 2010 LX-P alabaster silver metallic
Accord 2010 LX-S alabaster silver metallic
dobolonsky is offline  
post #6 of 11 Old 06-05-2010, 10:28 PM
1st Gear
 
Join Date: Nov 2009
Location: Houston, tx
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by momentum View Post
My lxp sedan with the 4 cyl 177hp motor makes a strange loud noise when I start the car. It doesn't happen all the time only when the car has been sitting for a long time. Any ideas what it could be?
this happen to me before well in mine it sounds like i single pop noise thats it.. it happened twice so far it hasnt i dont know what it is
tym2shyn is offline  
post #7 of 11 Old 06-06-2010, 12:10 AM
6th Gear
 
gentledental4u's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 1,276
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
oooooooooh i know what you are talking about.... I have that happen everytime I start the car from a parking spot, go reverse, then turn the wheels to leave, *POP* ..... no idea what that is...thought it had to do with the steering column.


030810 Accord Coupe V6 Auto, P2R Ported Intake Runners, Farenheit Navi w/Backup Cam, Zexen Taillights, M3 Rooflip Spoiler
072612 Totaled by a Hit-and-Run Drunk Driver: RIP
gentledental4u is offline  
post #8 of 11 Old 06-06-2010, 05:29 AM
1st Gear
 
2008PiMMp's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Delaware
Posts: 33
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
My car had the same issue, there is a service bulletin out for it. Mine sounded almost like a grinding noise, it only happened every few starts and lasted for a second or two. Some part for the starter, cant remember what it was called. Take it to the dealer, they should fix it for free.
2008PiMMp is offline  
post #9 of 11 Old 06-06-2010, 08:29 AM
6th Gear
 
gentledental4u's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 1,276
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Thanks for the input, pimp!!

How can we find the service bulletin for it? I logged onto ownerslink for my car and it says there are no service bulletins or recalls at this moment?? useless, huh!


030810 Accord Coupe V6 Auto, P2R Ported Intake Runners, Farenheit Navi w/Backup Cam, Zexen Taillights, M3 Rooflip Spoiler
072612 Totaled by a Hit-and-Run Drunk Driver: RIP
gentledental4u is offline  
post #10 of 11 Old 06-06-2010, 08:50 AM
Out of Control
 
Join Date: Nov 2007
Location: NY
Posts: 3,084
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 14 Posts
Sounds like it could be VTC actuator , were the pin doesn't lock after sitting a while .

aeoporta has the TBS on his site

http://mordor.rutgers.edu/accord/tsb/

http://mordor.rutgers.edu/accord/tsb...4%2009-010.pdf

Ed

2008 Accord LX, Alabaster Silver Metallic
gone 1985 XR4Ti
gone 1974 Opel Manta rally
Edaccord08 is online now  
post #11 of 11 Old 06-06-2010, 12:42 PM
1st Gear
 
2008PiMMp's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Delaware
Posts: 33
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Yes, that was it, the VTC.
2008PiMMp is offline  
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Drive Accord Honda Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
The answer to the random question may be found under the Off Topic section of the forums and in the "Drive Accord Forums" category.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Linear Mode Linear Mode
Rate This Thread:



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome