P0171 code - Drive Accord Honda Forums

Go Back   Drive Accord Honda Forums > The Honda Accord Lab > Problems & Solutions

Drive Honda Accord Forums
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 03-22-2010, 05:07 AM
mickey1987 mickey1987 is offline
1st Gear
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
P0171 code

Hi

I have 1999 Honda accord lx 2.3 . I just got a p0171 (fuel system lean ) code. I changed PCV valve cleared code and it can back 3 days later. I read it might be a fuel pressure regulator. Is there anyway to check to make sure what it is .


Thank You
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 03-22-2010, 05:10 AM
ry05coupe's Avatar
ry05coupe ry05coupe is offline
6th Gear
 
Join Date: Feb 2009
Location: Lexington, KY
Posts: 1,417
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
I had the same code after installing a cold air intake. For me it just took cleaning the MAF and resetting the ECU by leaving the battery disconnected for 10 minutes or so. It hasnt been back since.
__________________
Latest mod: 35W 3000K Fogs.


2005 Accord Coupe i4
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 03-22-2010, 06:10 AM
mickey1987 mickey1987 is offline
1st Gear
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by ry05coupe View Post
I had the same code after installing a cold air intake. For me it just took cleaning the MAF and resetting the ECU by leaving the battery disconnected for 10 minutes or so. It hasnt been back since.
Do you mean " MAP sensor" I cant find a MAF sensor on a 1999 accord 2.3
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 03-22-2010, 07:41 AM
SatinSilver's Avatar
SatinSilver SatinSilver is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ohio
Posts: 6,285
Thanks: 38
Thanked 96 Times in 61 Posts
I forget the code but it translated to "fuel system lean" and it was the fuel pressure regulator on a 99 lx I4. There was a tsb for this but warranty didn't cover it since I was WAY over on the warranty. I know it doesn't answer your question completely but wanted to pass along the info.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 03-22-2010, 11:40 AM
mickey1987 mickey1987 is offline
1st Gear
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by SatinSilver View Post
I forget the code but it translated to "fuel system lean" and it was the fuel pressure regulator on a 99 lx I4. There was a tsb for this but warranty didn't cover it since I was WAY over on the warranty. I know it doesn't answer your question completely but wanted to pass along the info.

Do you remember what the fix was?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 03-22-2010, 02:37 PM
ry05coupe's Avatar
ry05coupe ry05coupe is offline
6th Gear
 
Join Date: Feb 2009
Location: Lexington, KY
Posts: 1,417
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
My bad I was thinking about my 05, didnt notice the year of yours.
__________________
Latest mod: 35W 3000K Fogs.


2005 Accord Coupe i4
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 03-22-2010, 03:47 PM
Fredsvt's Avatar
Fredsvt Fredsvt is offline
Moderator
 
Join Date: May 2004
Location: Morganville, NJ
Posts: 4,368
Thanks: 0
Thanked 7 Times in 7 Posts
Lean codes can be caused by a number of different things.

I'd need to know when it takes place, as in freeze frame data from when the code stored.

I'd also need to know MAP voltage readings at hot idle, fuel trim values at idle, 2500 no load, and steady state 45 mph cruise.

I'd also like to see a graph of the air/fuel sensor readings.

The car must be free of exhaust leaks both near the primary air/fuel sensor, and after the cat within about 18".
__________________
Sapphire blue '04 V6 6 speed w/ full HFP, comptech ss, momo shadow, TL-S 27.2h/20 bars, intake spacer, retro chrome MH1 HIR2 highs, hella DE fogs, EBC Ultimax, subwoofer/amp, infinity rears, HD Radio, aux adapter, navi conversion.

Vermilion 1999 SVT F150 Lightning, Sylvania/Visteon Xenarc HID headlamps, '01 L turn/marker lamps, PIAA fogs, '01 up Bilstein shocks, all Pioneer speakers, Clarion subwoofer. All Redline fluids.

Silverstone 2003 Honda S2000, bone stock
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 03-23-2010, 06:34 AM
SatinSilver's Avatar
SatinSilver SatinSilver is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ohio
Posts: 6,285
Thanks: 38
Thanked 96 Times in 61 Posts
Quote:
Originally Posted by mickey1987 View Post
Do you remember what the fix was?
In my case it was the fuel pressure regulator BUT like Fredsvt said it can be caused by many different things. I took mine to the dealer for the diagnosis and it ran $95 installed.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 03-30-2010, 07:52 AM
mickey1987 mickey1987 is offline
1st Gear
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Just wanted to update..
I found a Delphi FP10198 Fuel Injection Pressure Regulator replacement for 23.22 . It took about 10 min to change and no CEL for 5 days now.

Thanks for all the help!!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 07-15-2010, 06:43 PM
maniek maniek is offline
1st Gear
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
P0171 system too lean bank1
P2A00 OXYGEN SENSOR BANK 1 SENSOR 1

should i replace the o2 sensor first or the fuel pressure regulator or both since the cost is not that high .
Reply With Quote Quick reply to this message
  #11  
Old 07-15-2010, 09:01 PM
maniek maniek is offline
1st Gear
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
In addition where is bank 1 sensor 1 o2 sensor located
Reply With Quote Quick reply to this message
  #12  
Old 07-16-2010, 03:17 PM
Fredsvt's Avatar
Fredsvt Fredsvt is offline
Moderator
 
Join Date: May 2004
Location: Morganville, NJ
Posts: 4,368
Thanks: 0
Thanked 7 Times in 7 Posts
B1S1 is the first sensor in the system in a 4 with only two sensors.

On a V6 with more than 2 sensors, it's the rear bank front sensor.
__________________
Sapphire blue '04 V6 6 speed w/ full HFP, comptech ss, momo shadow, TL-S 27.2h/20 bars, intake spacer, retro chrome MH1 HIR2 highs, hella DE fogs, EBC Ultimax, subwoofer/amp, infinity rears, HD Radio, aux adapter, navi conversion.

Vermilion 1999 SVT F150 Lightning, Sylvania/Visteon Xenarc HID headlamps, '01 L turn/marker lamps, PIAA fogs, '01 up Bilstein shocks, all Pioneer speakers, Clarion subwoofer. All Redline fluids.

Silverstone 2003 Honda S2000, bone stock
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Drive Accord Honda Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
The answer to the random question may be found under the Off Topic section of the forums and in the "Drive Accord Forums" category.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 02:12 AM.




Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.