When Car is Turned off Radiator Fan Stays ON!! - Drive Accord Honda Forums

Go Back   Drive Accord Honda Forums > Honda Accord Main Forums > The 7th Generation

Drive Honda Accord Forums
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 09-07-2009, 04:23 PM
darula8's Avatar
darula8 darula8 is offline
Red Devils
 
Join Date: Jan 2009
Location: Sherman Oaks, CA
Posts: 143
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
When Car is Turned off Radiator Fan Stays ON!!

Recently I was getting codes p0141 and p2254 which were related to my o2 sensor needing to be changed. I changed it this past week then noticed that when my car is turned off the radiator fan on the drivers side stays on for awhile. I even tried turning the car on and off again but the fan stays on. When I went to get the codes checked it shows p2631 now. Even if I erase the code or unplug battery for 15 min the code immediately in 3 seconds comes back up. Code is for the oxygen sensor saying current trim circuit high. Anybody encounter this problem or know what to do?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 09-07-2009, 04:30 PM
hillstones hillstones is offline
Sold the Accord
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 4,403
Thanks: 8
Thanked 46 Times in 34 Posts
No experience with that one. By the way, did the US Post Office ever find the lost mail containing your DVD-ROM drive? Did you ever get the Navigation System working properly?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 09-07-2009, 06:56 PM
jli18 jli18 is offline
2nd Gear
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 89
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
i have a 2007 and sometimes i experienced similiar problems. I was told that it helps cooling down the engine faster(if the engine is hotter than normal). I dont know I could be wrong.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 09-07-2009, 07:13 PM
darula8's Avatar
darula8 darula8 is offline
Red Devils
 
Join Date: Jan 2009
Location: Sherman Oaks, CA
Posts: 143
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Well the thing is even if the car is only turned on for 2 min it does that. Plus the heat wave is over so I dont know why it does it.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 09-07-2009, 07:56 PM
BLCKFLSH's Avatar
BLCKFLSH BLCKFLSH is offline
Make that BluFlsh
 
Join Date: Oct 2008
Location: Thibodaux Louisiana
Posts: 3,437
Thanks: 14
Thanked 195 Times in 170 Posts
My 92 Accord did that all the time (fan would run after the engine was shut off). My 03 Accord has never done it. When the fans on the 92 Accords would keep running (never stop) the fan timer was the usual suspect. I don't know if these new Accords work the same way though. My guess would be either a timer, or coolant temperature sensor is causing it.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 09-09-2009, 06:14 AM
03LXV6's Avatar
03LXV6 03LXV6 is offline
Moderator
 
Join Date: Jun 2006
Location: White Plains, NY
Posts: 3,047
Thanks: 0
Thanked 65 Times in 52 Posts
I used to see that happen on older Hondas. I thought it was normal back then. I was driving my Mom's 97 this past weekend and it happened.
__________________
2007 EX-L 4DR
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 09-09-2009, 06:20 AM
Hondaboy9602's Avatar
Hondaboy9602 Hondaboy9602 is offline
Go Black and Gold.
 
Join Date: Dec 2007
Location: Colorado
Posts: 818
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
The 96 Accord we used to have did that. I didn't think newer Hondas still did that.
__________________

2011 Odyssey EX-L Smoky Topaz Metallic-Mom's
2010 Accord Crosstour EX-L 4WD NAVI White Diamond Pearl-Dad's
2008 Civic LX Coupe Alabaster Silver Metallic-Sister's
2006 Accord EX V6 Sedan Carbon Bronze Pearl-Future BIL's
2003 Accord EX V6 Sedan Desert Mist Metallic-Brother's
2002 Accord EX V6 Coupe San Marino Red-Mine

Gone But Not Forgotten
2002 Accord EX V6 Sedan Nighthawk Black Pearl
2000 Odyssey LX Dark Emerald Pearl
1996 Accord EX-L Sedan Heather Mist
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 09-09-2009, 07:11 AM
accordn17's Avatar
accordn17 accordn17 is offline
goodfella
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 485
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
my 91 accord did that all the time..lol
__________________
Satin Silver
05 accord coupe ex-l I2.4
k&n drop in filter
o-nex 6k hid's
pioneer highs
alpine typex 12inch sub...
900watt rockford amp
19inch vsr wheels...
pirelli zero nero z rated tires
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 09-09-2009, 10:45 AM
darula8's Avatar
darula8 darula8 is offline
Red Devils
 
Join Date: Jan 2009
Location: Sherman Oaks, CA
Posts: 143
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
well big thing is fan stays on HIGH round the radiator. Also it stays on for while now and I think my battery is gonna die soon.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 09-09-2009, 04:37 PM
CarlR33's Avatar
CarlR33 CarlR33 is offline
6th Gear
 
Join Date: Sep 2006
Location: Southern, IN
Posts: 1,445
Thanks: 1
Thanked 11 Times in 11 Posts
Quote:
Originally Posted by darula8 View Post
Recently I was getting codes p0141 and p2254 which were related to my o2 sensor needing to be changed. I changed it this past week then noticed that when my car is turned off the radiator fan on the drivers side stays on for awhile. I even tried turning the car on and off again but the fan stays on. When I went to get the codes checked it shows p2631 now. Even if I erase the code or unplug battery for 15 min the code immediately in 3 seconds comes back up. Code is for the oxygen sensor saying current trim circuit high. Anybody encounter this problem or know what to do?
Maybe Mr. obvious here but if you have the a/c button on and turn the key all the way on without the motor running the fans on mine continue to run until I push the a/c off.

Are you saying that with the key in your hand (key not in the ignition) that it still runs?
__________________
03 Accord LX I4 5spd, 230k miles.
with 19 HFP Wheels and Eibach pro spring kit (second set as the first set of rear springs rusted apart).
Previous car: 98 Civic EX 5sp. with 155K, RIP
Reply With Quote Quick reply to this message
  #11  
Old 09-09-2009, 05:18 PM
darula8's Avatar
darula8 darula8 is offline
Red Devils
 
Join Date: Jan 2009
Location: Sherman Oaks, CA
Posts: 143
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Key is in my hand and I fully lock my car and leave i and it remains loud. It is not hot so I have not even been using ac or fan. Also I believe for the 2631 code I need to place a fuse in the connecting hub for the O2 sensor to eliminate that code. I dont think itll solve the fan problem but ill try. Fan Problem gotta figure it out asap b4 battery dies.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #12  
Old 09-09-2009, 06:13 PM
CarlR33's Avatar
CarlR33 CarlR33 is offline
6th Gear
 
Join Date: Sep 2006
Location: Southern, IN
Posts: 1,445
Thanks: 1
Thanked 11 Times in 11 Posts
Quote:
Originally Posted by darula8 View Post
Key is in my hand and I fully lock my car and leave i and it remains loud. It is not hot so I have not even been using ac or fan. Also I believe for the 2631 code I need to place a fuse in the connecting hub for the O2 sensor to eliminate that code. I dont think itll solve the fan problem but ill try. Fan Problem gotta figure it out asap b4 battery dies.
Most likely an electrical problem then related to the O2 sensor (maybe even a bad new one?). If you just unplugged and plugged the new one in I cannot imagine what happened. Did you disconnect the battery before changing it out? If you cannot find anything on a search here then it is probably not a common issue. It would probably be worth a trip to the dealer or local shop. I would think about any shop could diagnose it.

How about some info on your car on your sig?
__________________
03 Accord LX I4 5spd, 230k miles.
with 19 HFP Wheels and Eibach pro spring kit (second set as the first set of rear springs rusted apart).
Previous car: 98 Civic EX 5sp. with 155K, RIP
Reply With Quote Quick reply to this message
  #13  
Old 09-11-2009, 07:11 PM
darula8's Avatar
darula8 darula8 is offline
Red Devils
 
Join Date: Jan 2009
Location: Sherman Oaks, CA
Posts: 143
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
fixed o2 sensor issue but still havin fan problem. Now both fans stay on and they dont turn off period. I disconnected my battery for an hour and whhen I plugged it back on both fans started up immediately. I disconnected the sensor to the left(if your looking at the front of the car) of the radiator and they stayed on. Only thing I do now is disconnect wire on the left fan to turn em off.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #14  
Old 09-11-2009, 07:27 PM
RICANRAY's Avatar
RICANRAY RICANRAY is offline
4th Gear
 
Join Date: Feb 2009
Location: 973 JERSEY
Posts: 205
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
doesn't it have a sensor??? maybe the sensor is acting up
Reply With Quote Quick reply to this message
  #15  
Old 09-12-2009, 06:02 PM
darula8's Avatar
darula8 darula8 is offline
Red Devils
 
Join Date: Jan 2009
Location: Sherman Oaks, CA
Posts: 143
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
ok I changed relays in the fusebox under the hood and changed temp sensor switch on the engine block that controls the fan and still have a problem. I do not know what the hell to do now guys.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Drive Accord Honda Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
The answer to the random question may be found under the Off Topic section of the forums and in the "Drive Accord Forums" category.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 01:00 PM.




Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.