Amp power cable through firewall - Drive Accord Honda Forums

Go Back   Drive Accord Honda Forums > Honda Accord Main Forums > The 8th Generation

Drive Honda Accord Forums
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 06-10-2010, 03:05 PM
SHOWCARMRYUK SHOWCARMRYUK is offline
banned
 
Join Date: Jul 2008
Location: Punta Gorda, Florida
Posts: 178
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Amp power cable through firewall

Those of you who have the coupe with subs, where did you guys run the power wire through the firewall? I really don't want to drill into it if I don't have to. Thanks.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 06-10-2010, 03:41 PM
tym2shyn tym2shyn is offline
1st Gear
 
Join Date: Nov 2009
Location: Houston, tx
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by SHOWCARMRYUK View Post
Those of you who have the coupe with subs, where did you guys run the power wire through the firewall? I really don't want to drill into it if I don't have to. Thanks.

i also didnt want to drill a hole so i ran my 4ga. pwr wire along fender only issue is the pwr wire will b showing when u open the door
__________________
2010 Honda Accord i4 coupe


Current mods:

20% front tint
limo tint rear
20x8.5 front 20x10 rear 40 offset all around
( MHT STOKES )
235/30/20 front 255/30/20 rear
Alpine type r sub 12"
Alpine MRP-500.1
8k HID kit
debadged

Future mods:

fog lights with HID 8k
Megan racing coilovers
Rear deck lid
ron jon body kit
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 06-10-2010, 03:45 PM
SHOWCARMRYUK SHOWCARMRYUK is offline
banned
 
Join Date: Jul 2008
Location: Punta Gorda, Florida
Posts: 178
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by tym2shyn View Post
i also didnt want to drill a hole so i ran my 4ga. pwr wire along fender only issue is the pwr wire will b showing when u open the door
You are using the same sub and amp I am using. How does it sound?I don't want it visible when the door is open. I hope someone else has another solution. Thanks tho.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 06-10-2010, 04:01 PM
fastball fastball is offline
Honda Nation
 
Join Date: Dec 2005
Location: Cleveland, OH
Posts: 1,818
Thanks: 0
Thanked 48 Times in 37 Posts
If you crawl under the driver's side of your dashboard, and look by the gas pedal drive-by-wire assembly box (where the throttle cable assembly would have been), look just to the left of it. You will find a rubber gromet and a pre-drilled hole in the firewall. Push the gromet out into the engine bay (it should fall right to the ground as there is nothing directly under it) and you can run your power wire through there. I took the gromet and cut a hole large enough for 4 gauge to fit, and reused it when I ran my wire. Then I used some silicone sealant to make a nice tight seal.

From the engine bay, you will find it if you look to the left of the brake master cylinder.
__________________
May 2009 - Present: 2009 Accord V6 6 MT coupe w/o nav, Alabaster Silver

Dec. 1999 - May 2010: 2000 Prelude 5 MT, sold with 220,000 miles and still running great - gone, but not forgotten
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 06-10-2010, 04:27 PM
my8thgen's Avatar
my8thgen my8thgen is offline
4th Gear
 
Join Date: May 2009
Location: York County, Virginia
Posts: 295
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Literally just posted this in another thread like 5 hours ago...ill post pics in a few when I get a chance...don't drill any holes
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 06-10-2010, 04:41 PM
tym2shyn tym2shyn is offline
1st Gear
 
Join Date: Nov 2009
Location: Houston, tx
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by SHOWCARMRYUK View Post
You are using the same sub and amp I am using. How does it sound?I don't want it visible when the door is open. I hope someone else has another solution. Thanks tho.
sounds pretty good.. im using this enclosure to save trunk space..



http://cgi.ebay.com/Honda-Accord-200...item5884bf53f6
Attached Images
 
__________________
2010 Honda Accord i4 coupe


Current mods:

20% front tint
limo tint rear
20x8.5 front 20x10 rear 40 offset all around
( MHT STOKES )
235/30/20 front 255/30/20 rear
Alpine type r sub 12"
Alpine MRP-500.1
8k HID kit
debadged

Future mods:

fog lights with HID 8k
Megan racing coilovers
Rear deck lid
ron jon body kit
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 06-10-2010, 04:42 PM
my8thgen's Avatar
my8thgen my8thgen is offline
4th Gear
 
Join Date: May 2009
Location: York County, Virginia
Posts: 295
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 06-10-2010, 04:43 PM
tym2shyn tym2shyn is offline
1st Gear
 
Join Date: Nov 2009
Location: Houston, tx
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by fastball View Post
If you crawl under the driver's side of your dashboard, and look by the gas pedal drive-by-wire assembly box (where the throttle cable assembly would have been), look just to the left of it. You will find a rubber gromet and a pre-drilled hole in the firewall. Push the gromet out into the engine bay (it should fall right to the ground as there is nothing directly under it) and you can run your power wire through there. I took the gromet and cut a hole large enough for 4 gauge to fit, and reused it when I ran my wire. Then I used some silicone sealant to make a nice tight seal.

From the engine bay, you will find it if you look to the left of the brake master cylinder.
now looks like ill be rewiring my pwr cable thhx to dis
__________________
2010 Honda Accord i4 coupe


Current mods:

20% front tint
limo tint rear
20x8.5 front 20x10 rear 40 offset all around
( MHT STOKES )
235/30/20 front 255/30/20 rear
Alpine type r sub 12"
Alpine MRP-500.1
8k HID kit
debadged

Future mods:

fog lights with HID 8k
Megan racing coilovers
Rear deck lid
ron jon body kit
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 06-10-2010, 05:42 PM
SHOWCARMRYUK SHOWCARMRYUK is offline
banned
 
Join Date: Jul 2008
Location: Punta Gorda, Florida
Posts: 178
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by ******** View Post
That looks like the i4 I have the v6 it looks different not as much room
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 06-10-2010, 05:48 PM
my8thgen's Avatar
my8thgen my8thgen is offline
4th Gear
 
Join Date: May 2009
Location: York County, Virginia
Posts: 295
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
its is the i4...didnt know that the firewall was different on the v6. good luck finding a solution. sorry i didnt have what you needed.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #11  
Old 06-10-2010, 05:53 PM
SHOWCARMRYUK SHOWCARMRYUK is offline
banned
 
Join Date: Jul 2008
Location: Punta Gorda, Florida
Posts: 178
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by ******** View Post
its is the i4...didnt know that the firewall was different on the v6. good luck finding a solution. sorry i didnt have what you needed.
I appreciate your post. They are definitely the same firewall. There is just alot more shit in front of then the I4 its tough to get back there.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #12  
Old 06-10-2010, 09:15 PM
RSobkowz RSobkowz is offline
4th Gear
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 302
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
After looking it over for a while I just went ahead and drilled a hole and used a Stinger grommet. Came out just fine. Can't see it and the wire is very well protected. I don't know if I have a pic on the computer anywhere but if you search in the audio section for threads by DevinKato it's the same place he drilled through.
__________________
2008 Accord Coupe EX-L V6 Polished Metal Metallic
Image Dynamics CD2 Comp Neos
Image Dynamics XS65
Sub coming...
Audison LRx 4.300
Audison LRx 2.250
Audison LRx 1.400
Carrozzeria DEX-P01II
Carrozzeria DEQ-P01II
Reply With Quote Quick reply to this message
  #13  
Old 06-10-2010, 09:24 PM
SHOWCARMRYUK SHOWCARMRYUK is offline
banned
 
Join Date: Jul 2008
Location: Punta Gorda, Florida
Posts: 178
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by fastball View Post
If you crawl under the driver's side of your dashboard, and look by the gas pedal drive-by-wire assembly box (where the throttle cable assembly would have been), look just to the left of it. You will find a rubber gromet and a pre-drilled hole in the firewall. Push the gromet out into the engine bay (it should fall right to the ground as there is nothing directly under it) and you can run your power wire through there. I took the gromet and cut a hole large enough for 4 gauge to fit, and reused it when I ran my wire. Then I used some silicone sealant to make a nice tight seal.

From the engine bay, you will find it if you look to the left of the brake master cylinder.
Thanks man I found the place your were talking about. You saved me from a big headache.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #14  
Old 06-11-2010, 04:58 AM
Edaccord08 Edaccord08 is offline
Out of Control
 
Join Date: Nov 2007
Location: NY
Posts: 3,051
Thanks: 0
Thanked 7 Times in 7 Posts
On all cars there generally at least 1 main harness going through firewall . What I used to do is once you find harness and rubber grommet . I then make small cut in bellows area and take my wire tap it to a coat hanger and push it through .
The coat hanger helps direct new wire harness so your able to fish and control were you want it . Sometimes I would have to go from inside to engine compartment (depending on obstacles ). After wire is all through, just dab some silicon RTV over the cut to waterproof it .
Anyway I can count on my hand the few times I drilled a hole in firewall .
__________________
Ed

2008 Accord LX, Alabaster Silver Metallic
gone 1985 XR4Ti
gone 1974 Opel Manta rally
Reply With Quote Quick reply to this message
  #15  
Old 06-11-2010, 09:05 AM
jperryss jperryss is offline
4th Gear
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 360
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Quote:
Originally Posted by fastball View Post
If you crawl under the driver's side of your dashboard, and look by the gas pedal drive-by-wire assembly box (where the throttle cable assembly would have been), look just to the left of it. You will find a rubber gromet and a pre-drilled hole in the firewall. Push the gromet out into the engine bay (it should fall right to the ground as there is nothing directly under it) and you can run your power wire through there. I took the gromet and cut a hole large enough for 4 gauge to fit, and reused it when I ran my wire. Then I used some silicone sealant to make a nice tight seal.

From the engine bay, you will find it if you look to the left of the brake master cylinder.
When I ran mine (I4 sedan) I used this method and it worked great. But...

WARNING! That grommet can (and did) fall into the engine bay and not hit the ground. I had to jack up the car to retrieve it, and even then it was a PITA. The next time I had to pop it out, first I went under the hood and just stuck a piece of wire with electrical tape on it to that side of the grommet. That way when it fell, I could just lift it right out with the wire.
__________________
2010 EX Sedan 5MT (CBP)
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Drive Accord Honda Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
The answer to the random question may be found under the Off Topic section of the forums and in the "Drive Accord Forums" category.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 11:52 AM.




Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.