Drive Accord Honda Forums banner

1 - 6 of 6 Posts

·
HondaGuy
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #1
Hi, any help or advice with the following problem would be much appreciated.

I have a 92 Honda Accord. It has very low mileage in case that makes a
difference due to only being used very infrequently.

Basically the problem is with the temperature gauge as well as heating
system.

When I start out the car and wait for the car to heat up it does so just
fine. If I drive on a highway (elevated speed) for more than 3 minutes or so
the temparture needle drops sharply and points to below the "c" mark. If I
then stop at a light or in traffic it creeps back up to normal.

The reason I noticed this is because the heat stopped working every time the needle would go below the "c" mark.

I took it to a mechanic who said that the radiator was leaking through a
small crack and this was probably the problem. However, the level of
antifreeze in there was totally fine. I pointed this out to him and he
acknowledged that this means that it's probably not the problem.

Any help would be very much appreciated! Thanks in advance!
 

·
subtract 261000 miles to get engine mileage
Joined
·
17,460 Posts
try replacing the thermostat first, then reply back with your findings..... :)

welcome aboard.... :wave:
 

·
subtract 261000 miles to get engine mileage
Joined
·
17,460 Posts
well, it could be stuck open, creating a too-cold condition on the car, making you go back to fast idle, and losing heat....
 

·
Registered
Joined
·
319 Posts
I use to drive my cousins 92 accord, the problem he had was spiked temperature during local and getting onto the freeway. it would return to normal once the gears shift into 4th or if i go over 75 mph.

Problem was that there was a leak in the hose, sometimes causing pressure to increase.
Not sure if this could relate to your problem, but i'd also check the hose, see if there are any cracks.
 
1 - 6 of 6 Posts
Top