Honda Accord Forums - The DriveAccord community is where Honda Accord 2003+ owners can discuss reviews, service, parts, and share mods. banner
2,721 - 2,740 of 18,026 Posts
... więc postanowiłem owinąć gładzik folią z włókna węglowego 3D, aby pasował do czarnego uchwytu na kubek. Wyszło świetnie, więc postanowiłem owinąć również moje brzydkie drewniane wykończenie, aby wszystko pasowało...
:thmsup:

Dobrze zrobione James - wygląda bardzo schludnie !!

cienka warstwa bondo, aby to wypełnić?
Wy na tym forum uwielbiacie robić prace blacharskie... Problem polega na dopasowaniu koloru. Moje badania doprowadziły mnie do przekonania, że nie ma idealnego dopasowania koloru do gunmetalu, więc nie chcę ich zakrywać. Nie przeszkadza mi to zbytnio, lubię być pozerem.

Wy na tym forum uwielbiacie robić prace blacharskie... Problem w dopasowaniu koloru. Moje badania doprowadziły mnie do przekonania, że nie ma idealnego dopasowania koloru do gunmetalu, więc nie chcę ich zakrywać. Nie przeszkadza mi to zbytnio, lubię być pozytywnie nastawionym.
ah, nie zdawałem sobie sprawy, że to problem z dopasowaniem kolorów cię wkurzał

ah, nie zdawałem sobie sprawy, że to problem z dopasowaniem kolorów cię wkurzał
Tak, potrzebuję, żeby było idealnie, inaczej oszaleję. Widziałem zdjęcia kół TL-S z brązowymi nakładkami HFP i IMO wcale nie było blisko. Najbliżej, jakie widziałem, były nakładki HFP Silverstar i nie mogłem znaleźć zdjęć nikogo, kto używałby jednej z szarych nakładek środkowych Hondy, takich jak koła Sport lub Si, i nie chciałem podejmować ryzyka. Żona dała mi jedną szansę.

Rozmawiałem z moim lakiernikiem i uzgodniłem cenę za pomalowanie przedniego zderzaka 7.5. Obie kratki przyjdą w poniedziałek, a światła przeciwmgielne Inspire na początku września. Planuję je zainstalować w pierwszym tygodniu września.

Tak, potrzebuję, żeby było idealnie, bo oszaleję. Widziałem zdjęcia felg TL-S z brązowymi nakładkami HFP i moim zdaniem w ogóle nie było blisko. Najbliżej widziałem nakładki HFP Silverstar i nie mogłem znaleźć zdjęć nikogo, kto używałby jednej z szarych nakładek środkowych Hondy, takich jak felgi Sport lub Si, i nie chciałem ryzykować. Żona dała mi jedną szansę.
Nigdy nie zapominaj, Mike, szczęśliwa żona = szczęśliwe życie, bracie...

nowe świece zapłonowe =D, stare nie wyglądały najgorzej (według wykresu NGK). nic nadzwyczajnego. wymienione przy 75k =]

Nie Mike, TY jesteś tym człowiekiem. Zajmowanie się rodziną, pracą, wiernym Accordem i trochę starego amerykańskiego żelaza.

Odezwię się do ciebie, kiedy będę wiedział, że tam jadę.

(Nie śmiej się, ale zawsze zatrzymuję się w Waffle House - uwielbiam to miejsce. Kelnerki mówią do mnie "hon" i po prostu się rozpływam.)

Hej, czy używasz jakiegoś dodatku do paliwa w Impali? Wydaje mi się, że niektóre części silnika sprzed 1974 roku potrzebowały benzyny ołowiowej?
Cóż, znalazłem problem. Złamany popychacz. Nigdy wcześniej tego nie widziałem, ale to zmęczony, umęczony stary silnik. Współpracownik ma kilka zapasowych używanych, jeśli mają odpowiednią długość, powinno mi to wystarczyć do końca sezonu rejsowego, dopóki nie będę mógł włożyć 283.

Wiem, że w moim 911 mam problemy z ciepłem z chłodzonego powietrzem silnika, który powoduje wrzenie etanolu w przewodach paliwowych, ponieważ zawór zwrotny w pompie paliwa nie utrzymuje ciśnienia wystarczająco długo, aby temu zapobiec.

Kiedyś musiałem również dodawać butelki "płynnego ołowiu", ale wymieniłem stare prowadnice zaworów z lat 70. na te wykonane z twardszego metalu, więc pomijając problem z etanolem, samochód może przyjmować zwykłe paliwo z pompy bez żadnych problemów ani dodatkowych produktów
Będę musiał to zbadać... Niewiele o tym słyszałem, ale nigdy nic nie wiadomo. Dzięki za info.

Nigdy nie zapominaj Mike, szczęśliwa żona = szczęśliwe życie bracie ...
Tutaj w DA nie chodzi tylko o prowadzenie Accorda, ale o prowadzenie Accorda w zgodzie z żoną.
Używam bezprzewodowego trackpada Apple Magic, który jest srebrny, aby sterować moim iPadem mini, więc nie muszę się pochylać, aby cokolwiek zmienić na moim ekranie. Zostawiam go w uchwycie na kubek, ale srebrny kolor na tle brązowych drewnianych wykończeń naprawdę mi przeszkadzał, więc postanowiłem owinąć trackpad folią z włókna węglowego 3D, aby pasował do czarnego uchwytu na kubek. Wyszło świetnie, więc postanowiłem owinąć również moje brzydkie drewniane wykończenia, aby wszystko pasowało. Muszę przyznać, że czarne włókno węglowe naprawdę poprawiło wygląd mojego "beżowego" wnętrza. Nienawidziłem gałki zmiany biegów i chciałem zrobić zamianę '07 z manualnym skórzanym butem OEM, ale perforowana "skóra" na mojej gałce zmiany biegów i hamulcu ręcznym naprawdę świetnie wygląda z wzorem włókna węglowego 3D.
Ponadto, JTL, twoje zdjęcie przybliżyło mnie do zrobienia tego moda na górny panel deski rozdzielczej... Kocham to coraz bardziej za każdym razem, gdy to widzę. Rozważam również pomysł owinięcia moich wykończeń wnętrza folią CF; moje obecne wykończenia wnętrza mają pewne zadrapania i co tam, które mogłyby bardzo skorzystać na zakryciu. Ponadto folia CF wcale nie odbiega od obecnego wykończenia "CF", które ma moje czarne wnętrze.

Dzisiaj w końcu zdecydowałem się zrobić DIY Mesh Grille w moim '03 V6. Nie mogę się zdecydować, czy powinienem zrobić również górną część, czy nie. Co o tym myślicie? To była bardzo łatwa i subtelna modyfikacja. W następny weekend wchodzą felgi 18x8 Machined Black Kyowa Racing. Muszę najpierw znaleźć opony haha. Zamieszczę również zdjęcia.

Attachments

Zainstalowałem dzisiaj z przodu dystanse H&R Trak+ 20 mm. Zostały wysłane i dotarły w zaledwie 1 dzień - byłem pod wrażeniem. W każdym razie wynik był dokładnie taki, jakiego się spodziewałem. Nowy offset +35 mm naprawdę poprawia wygląd felg HFP (jakie powinny być od samego początku) :thmsup:

Wyglądają ładnie! W poście piszesz, że zainstalowałeś je tylko z przodu, ale tył też wygląda na gotowy... Zamówiłem kilka dni temu dystanse Ichiba 25 mm, mam nadzieję, że przyjdą przed weekendem :) DA, czy zauważyłeś jakąś różnicę w odczuciach podczas jazdy? Wibracje lub cokolwiek na zakrętach, coś w tym stylu? Po prostu się zastanawiam. Znowu wygląda świetnie!

Wygląda to ładnie! W poście piszesz, że zamontowałeś je tylko z przodu, ale tył też wygląda na gotowy... Kilka dni temu zamówiłem dystanse Ichiba 25 mm, mam nadzieję, że przyjdą przed weekendem :) DA, czy zauważyłeś jakąś różnicę w odczuciach z jazdy? Wibracje lub cokolwiek na zakrętach, coś w tym stylu? Po prostu się zastanawiam. Znowu wygląda świetnie!
lol wróć stronę wstecz, mój przyjacielu...tył też jest zrobiony ;) Miałem kiedyś dwie pary (20 mm i 25 mm) kiedy miałem moje OEM 17, ale zdecydowałem się sprzedać 25 mm po tym, jak zdecydowałem się na felgi torowe 19x8,5 +35 (RR) Hyundai Gen coupe. Po ich sprzedaży i zakupie felg 19x8 +55 HFP, bardzo duży offset (Honda jest z tego znana) doprowadzał mnie do szału. Postanowiłem więc założyć 20 mm z tyłu, żeby zobaczyć jak wyglądają. Wtedy wiedziałem, że muszę zamówić kolejną parę na przód, ponieważ niższy offset całkowicie poprawia wygląd HFP:thmsup:

H&R TRAK+ to dystanse 64,1 mm 5x114,3 z centrowaniem na piaście, wyprodukowane w Niemczech. Używałem wcześniej produktów H&R, kiedy miałem Audi i wiedziałem, że mogę zaufać ich jakości. Jestem pewien, że inni mogą wypowiedzieć się na temat marki Ichiba, ale nie mam z nimi osobistych doświadczeń. Ale nie, nie mam żadnych wstrząsów, wibracji, hałasów itp. ze względu na ich konstrukcję z centrowaniem na piaście i najwyższą jakość

lol wróć stronę, mój przyjacielu...tył też jest zrobiony ;) Miałem kiedyś dwie pary (20mm i 25mm), kiedy miałem moje OEM 17, ale zdecydowałem się sprzedać 25mm, kiedy zdecydowałem się na felgi 19x8,5 +35 (RR) Hyundai Gen coupe track. Po ich sprzedaży i zakupie felg 19x8 +55 HFP, bardzo wysoki offset (Honda jest z tego znana) doprowadzał mnie do szału. Postanowiłem więc założyć 20mm na tył, żeby zobaczyć jak wyglądają. Wtedy wiedziałem, że muszę zamówić kolejną parę na przód, ponieważ niższy offset całkowicie poprawia wygląd HFP:thmsup:

H&R TRAK+ to dystanse 64,1 mm 5x114,3 z kołnierzem centrującym, wyprodukowane w Niemczech. Używałem produktów H&R wcześniej, kiedy miałem Audi i wiedziałem, że mogę zaufać ich jakości. Jestem pewien, że inni mogą wypowiedzieć się na temat marki Ichiba, ale nie mam z nimi osobistego doświadczenia. Ale nie, nie mam żadnych wstrząsów, wibracji, hałasów itp. ze względu na ich konstrukcję z kołnierzem centrującym i najwyższą jakość
Tak, przepraszam stary! Właśnie zobaczyłem dystanse i byłem podekscytowany, żeby skomentować; nie spojrzałem stronę wcześniej. Cóż, w każdym razie wygląda dobrze.. Offset też mnie zdecydowanie denerwuje.. Nie mogę się doczekać, aż dostanę Ichiby; również zamieszczę zdjęcia. Słyszałem o nich dobre rzeczy i zrobiłem małe rozeznanie przed zakupem i wydawały się całkiem fajne. H&R są jednak bez wątpienia znane z tego, że są najlepsze. Te felgi HFP wyglądają naprawdę elegancko. Ładne! :thmsup:

Poszedłem kupić papier CF po zobaczeniu zdjęcia JTL i znalazłem małą plamę rdzy na dachu tuż obok przedniej szyby, wygląda na to, że kiedy ją wymieniali, zdrapali trochę farby usuwając starą i po prostu zardzewiała. Zamierzam to naprawić w sobotę. Mam paranoję na punkcie rdzy, po prostu przejmuje kontrolę. Zamierzam owinąć dach błyszczącym czarnym winylem, kiedy zrobię wymianę 7.5.

Wow, dobra robota JTL! Jakieś zbliżenia dla nas opalonych facetów?
Też rozważałem pomysł owinięcia moich wewnętrznych listew folią CF; moje obecne wewnętrzne listwy mają kilka zadrapań i tym podobnych, które mogłyby bardzo skorzystać na zakryciu. Poza tym folia CF wcale nie odbiega zbytnio od obecnego wykończenia "CF", które i tak ma moje czarne wnętrze.
Rób to! :yes: Jeśli ci się nie podoba, po prostu ją odklej. 12" X 60" kosztuje tylko 19 $ na eBay.

Attachments

Ta osłona jest bardzo czysta, dobra robota!

Właśnie złożyłem zamówienie w Bernardi na nowe osłony przednich błotników - zgubiłem (zgubiłem?) kilka śrub podkładek, kiedy kończyłem retro TL i zrobiło się ciemno na zewnątrz, a obie osłony zostały zjedzone przez moje opony. Więc od miesięcy jeżdżę z osłonami przymocowanymi opaskami zaciskowymi z dużymi dziurami LOL (czy można powiedzieć...balla? :rolleyes:) Więc w końcu zabiorę się za ich wymianę!

2,721 - 2,740 of 18,026 Posts